WORKSHOP REIS VERTREK 26 MEI - 6 DAGEN.

België | Beeldhouw workshop Belgisch-Limburg

Samen met beeldend kunstenaar Will Schropp organiseren we een zesdaagse beeldhouwworkshop in het prachtige Belgisch-Limburg. Tijdens deze periode ligt de nadruk op het bewerken van hout, zowel voor degenen die nieuw zijn met houtbewerking als voor de meer ervaren deelnemers. In de workshop krijg je de gelegenheid om binnen een bepaald thema te werken, maar je kunt ook volledig je eigen creatieve keuzes maken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Gedurende de workshop zullen we gebruik maken van eenvoudig handgereedschap om hout te snijden en te bewerken. We gebruiken lokaal verkregen houtsoorten zoals zomereik, Corsicaanse Den, Plataan, Linde en beuk, die specifiek voor deze locatie beschikbaar zijn.

LEES MEER EN BOEK JE REIS

De omgeving
Deze regio was vroeger een van de armste gebieden in België, totdat er werd besloten om kolenwinning te starten. Dit had niet alleen invloed op het landschap maar veranderde ook de bevolkingssamenstelling, aangezien arbeiders van buitenaf moesten worden aangetrokken. Met deze reis proberen we op een boeiende manier het verleden, heden en de toekomst van deze streek te belichten. Van 1923 tot in de jaren 90 werd hier steenkool gewonnen en na de sluiting van de mijnen in de jaren 90 is er uitvoerig nagedacht over de toekomst van de terreinen en de omgeving. Er werd voorzichtig gestreefd naar de transformatie van deze omgeving tot een natuurgebied met veelzijdige functies. 

Voorheen was het een plek van industrie en hard werken, maar nu staat de natuur centraal en biedt het een oase van rust. Deze gedaanteverandering heeft geleid tot de oprichting van het eerste nationale park in België. Inmiddels is dit park uitgegroeid tot een succesvolle toeristische trekpleister, waar veel gemeenten bij willen aansluiten. 

We zijn trots op onze exclusieve samenwerking met het Nationaal Park Hoge Kempen, waardoor we niet alleen de beeldhouwworkshop kunnen aanbieden, maar ook individuele wandelreizen en groepsreizen kunnen organiseren. 

                         KIJK EN GENIET VAN DEZE KUNSTENAAR ZIJN WERK.

TE KOOP VIA DEZE PAGINA

OOK LEUK VOOR IN JE VAKANTIEHUIS.

Mooie produkten met een natuurlijke byzondere uitstraling en een mooi verhaal erachter.

Kabinet Mahindra marmer retro stijl 150 cm

€ 845,00 Regular Price € 695,00 Sale Price

Ontdek ons Vintage Kabinet met Marmer: een tijdloos meesterwerk dat nostalgische elegantie en praktisch gebruik samenbrengt. Met prachtige marmeren accenten straalt dit kabinet klassieke schoonheid uit. Het biedt opbergruimte met stijl voor diverse toepassingen, terwijl de marmeren details elk stuk uniek maken. Voeg een vleugje vintage klasse toe aan je ruimte met dit betoverende kabinet.


Over de kastenmakers

Op de foto zijn de meubelmakers te zien, een grote famile die samen de fabriek groot hebben gemaakt.

Mangohout is een duurzaam houtsoort doordat de bomen na het produceren van hun vrucht niet meer functioneel zijn. Ze zijn niet meer in staat om CO2 op te nemen of nieuwe mango's te produceren. 

Door het hout te gebruiken voor de meubels, dragen we bij aan een duurzaam tweede leven

Daarnaast krijgt de Indiase natuur een boom terug voor elk verkocht meubelstuk via de organisatie ''Onetreeplanted''.

Mangoboom
Mangoboom