NATUURCOACHING ALS THERAPIE OF TEAM-UITJE.

STILTEWANDELINGEN IN DE BOSWACHTERIJ VAN DORST NB
STILTEWANDELINGEN IN DE BOSWACHTERIJ VAN DORST NB

Een stiltewandeling waarbij je alleen naar de vogels luistert, kan een prachtige en rustgevende ervaring zijn. 🌳✨

Stel je voor dat je een bos of natuurgebied binnenstapt, waar de geluiden van de stad langzaam vervagen. Je begint te lopen op een smal pad, omringd door hoge bomen en weelderig groen. De lucht is fris en gevuld met de geur van dennennaalden en vochtige aarde.

Terwijl je loopt, hoor je het zachte gekwetter van verschillende vogels. Misschien hoor je het heldere gefluit van een merel, het vrolijke getjilp van mussen, of het melodieuze gezang van een nachtegaal. Elke vogel heeft zijn eigen unieke geluid, en samen vormen ze een harmonieus concert dat je zintuigen kalmeert.

Je stopt even om te luisteren naar een specht die ritmisch op een boom stam tikt, en je kunt zelfs het zachte geritsel van bladeren horen als een vogel voorbijvliegt. Zonder afleiding van gesprekken of technologie, kun je je volledig onderdompelen in de natuurlijke symfonie om je heen.

Deze momenten van stilte en aandacht voor de natuur kunnen je helpen om te ontspannen, je gedachten te ordenen en een diepere verbinding met de omgeving te voelen. Het is een eenvoudige maar krachtige manier om tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Heb je wel eens zo'n wandeling gemaakt? Doen! 

Thomas de Peinder - GGZ Gedragsagoog - Wandeloog - Natuurcoach - Natuurlijke reizen adviseur
Thomas de Peinder - GGZ Gedragsagoog - Wandeloog - Natuurcoach - Natuurlijke reizen adviseur

VRAAG INFORMATIE OF NATUURCOACHING

Natuurcoaching in de bossen bij Dorst NB. 

Natuurcoaching individueel op therapeutische basis of als team-uitje de natuur in met 5 - 10 personen de stilte en natuur ervaren. 

Tarief per sessie ongeveer 50 minuten €.75,= 

Vergoeding: Het is goed om te weten dat sommige zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoeden, afhankelijk van je aanvullende verzekering. Daarnaast zijn er werkgevers die bereid zijn bij te dragen aan de kosten van therapie als dit helpt bij een sneller herstel en terugkeer naar de werkvloer.

Team-uitje: een stiltewandeling in de natuur kan 5 voordelen bieden

Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het nuttig kan zijn:

  1. Verbinding en Samenwerking: Samen in stilte wandelen kan een gevoel van verbondenheid creëren. Het versterkt de band tussen teamleden doordat ze samen een unieke ervaring delen.

  2. Stressvermindering: De natuur heeft een kalmerend effect. Een stiltewandeling kan helpen om stress te verminderen en de geest te verfrissen, wat kan leiden tot een betere focus en productiviteit.

  3. Creativiteit en Inzichten: Stilte en natuur kunnen de creativiteit stimuleren. Zonder afleidingen kunnen teamleden nieuwe ideeën en oplossingen bedenken.

  4. Bewustwording en Mindfulness: Tijdens een stiltewandeling worden de zintuigen aangescherpt. Dit helpt teamleden om meer aanwezig te zijn in het moment en bewuster te worden van hun omgeving en zichzelf.

  5. Gezondheid en Welzijn: Wandelen in de natuur is goed voor de fysieke gezondheid. Het bevordert beweging en frisse lucht, wat bijdraagt aan het algehele welzijn.

Heb je al eens een stiltewandeling gedaan of overweeg je dit voor jouw team? Vraag vrijblijvend informatie. 

Voordelen van natuurcoaching

  • Mentale helderheid: De natuurlijke omgeving helpt om gedachten te ordenen en nieuwe inzichten te krijgen.
  • Stressvermindering: Bewegen in de natuur heeft een bewezen kalmerend effect en kan helpen om stress en angst te verminderen.
  • Verbinding met jezelf: Door de rust en ruimte van de natuur kunnen cliënten beter in contact komen met hun eigen gevoelens en behoeften.

Voor wie is natuurcoaching geschikt?

Natuurcoaching is geschikt voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei, stressvermindering, of een diepere verbinding met zichzelf en de natuur. Het kan zowel individueel als in groepsverband worden toegepast, afhankelijk van het doel en het resultaat wat je wilt bereiken.

De natuur wacht op je...