BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

HOE GEZOND ZIJN ASPERGES. 16 VOORDELEN.

24-06-2023

1. Asperges helpen u af te vallen. De belangrijkste reden waarom asperges je helpen om af te vallen, is inuline, een in water oplosbare vezel. Het is bekend dat vezels goed zijn voor mensen om af te vallen. Volgens een studie levert 6 g inuline evenveel vulling als 260 calorieën. Asperges zijn ook goed voor diëten om af te vallen, omdat het maar heel weinig calorieën bevat.

2. Asperges zijn goed voor kanker.

In een rapport van de American Cancer Society spreekt asperges over het verlichten van kankersymptomen. Dit rapport, genaamd het Cancer Survivors Network, vertelt over de persoonlijke ervaringen van kankerpatiënten en hoe zij baat hebben gehad bij hun inname van asperges.

Een andere studie wees uit dat een specifieke verbinding van asperges, saponine genaamd, de dood van kankercellen induceert. Ook remde de verbinding de verdere groei van kankercellen. Een andere verbinding van asperges, Sulphoraphane, wordt momenteel bestudeerd vanwege zijn chemische preventieve eigenschappen.

Foliumzuur uit asperges is ook een geweldige voedingsstof. Deze vitamine B kan het risico op kanker in de alvleesklier, dikke darm en slokdarm verminderen.

3. Asperges helpen de gezondheid van de urinewegen te verbeteren.

Gezondheid van de urinewegen betekent de gezondheid van de blaas, nieren en urethra. Asperges zijn goed voor de gezondheid van de urinewegen. Antimicrobiële eigenschappen remmen de groei van bacteriën die een infectie kunnen veroorzaken.

Asperges werken als een natuurlijk diureticum om de urine-uitstoot te verhogen en te helpen bij verschillende urineweginfecties.

Ook helpen diuretische eigenschappen van asperges afval weg te spoelen van de nieren en nierstenen te voorkomen.

4. Asperges zijn goed voor ontstekingen.

Deze groente bevat veel antioxidanten en helpt ontstekingen te bestrijden. Asperges bevatten ook ontstekingsstoffen die kunnen leiden tot hartaandoeningen.

Verdere studies hebben aangetoond dat ontstekingsremmende componenten van asperges pijn en andere problemen zoals hoofdpijn, rugpijn, reuma en jicht kunnen helpen verlichten.

Asperges zijn ook een goede bron van vitamine K die het lichaam helpt om bloed te stollen.

5. Asperges zijn goed voor de gezondheid van het hart.

Vitamine K van asperges speelt een rol bij de bescherming van de gezondheid van het hart. Vitamine K voorkomt atherosclerose en verwijdert calcium uit het endometrium van de slagaders.

In water oplosbare vezels in deze groente verminderen het risico op hartaandoeningen. De inname van vezels wordt in verband gebracht met het verlagen van de bloeddruk en het serumcholesterolgehalte.

Asperges bevatten thiamine, een andere vitamine B. Deze voedingsstof regelt het niveau van het aminozuur homocysteïne. Een teveel aan homocysteïne in het bloed kan een risico vormen voor de gezondheid van het hart.

Een andere studie heeft het over fytosterolen, saponinen, polyfenolen, flavonoïden en ascorbinezuren, die plantcomponenten zijn van aspergewortels. Deze ingrediënten helpen overtollig cholesterol uit het bloed te verwijderen en de gezondheid van het hart te verbeteren.

Foliumzuur uit asperges is ook goed voor het voorkomen van hartaandoeningen.

6. Asperges helpen de gezondheid van de hersenen te verbeteren.

Asperges zijn een goede bron van vitamine E en C. Studies tonen aan dat deze twee vitamines het risico op de ziekte van Alzheimer helpen verminderen.

Asperges blijken cognitieve stoornissen en cognitieve achteruitgang bij oudere volwassenen te voorkomen.

Ook zijn deze groene groenten gevonden om depressie te behandelen. Foliumzuur in deze groenten kan u helpen zich goed te voelen en overgevoeligheidsreacties te behandelen. Studies hebben een verband aangetoond tussen lage foliumzuurniveaus en depressie.

7. Asperges helpen de spijsvertering.

Het is bekend dat vezels de spijsvertering helpen. Inuline, een andere unieke voedingsvezel van asperges, verbetert het spijsverteringsproces.

Naast vezels zijn asperges rijk aan vocht om constipatie te voorkomen en de spijsvertering te verbeteren.

Asperges zijn ook een prebioticum. Prebiotisch is een plantaardige vezel die goede bacteriën in de darm voedt en een balans creëert tussen goede en slechte bacteriën.

8. Asperges helpen de gezondheid van de botten te verbeteren.

Een laag vitamine K-gehalte wordt in verband gebracht met fracturen. Asperges zijn rijk aan vitamine K.

Een juiste inname van vitamine K verbetert de calciumopname. Het vermindert ook de hoeveelheid calcium die in de urine wordt afgegeven, waardoor het risico op ziekten zoals osteoporose wordt verminderd. Vitamine K regelt ook de botmineralisatie en helpt de botdichtheid te behouden.

IJzer uit asperges versterkt botten en gewrichten.

Volgens een studie kunnen prebiotica ook de calciumopname verbeteren.

9. Asperges zijn goed voor het opbouwen van immuniteit.

Een andere belangrijke verbinding van asperges is glutathion, dat helpt bij het vernietigen van kankerverwekkende stoffen. Deze verbinding blijkt een rol te spelen bij de immuunfunctie.

Prebiotica van asperges helpen de immuniteit te verbeteren en ziekten zoals verkoudheid te bestrijden. Asperges zijn ook behoorlijk rijk aan antioxidanten die het immuunsysteem versterken.

10. Asperges helpen bij de behandeling van diabetes.

Asperges kunnen helpen bij diabetes door de bloedsuikerspiegel constant te houden. Het verhoogt ook de output van insuline, een hormoon dat het lichaam helpt glucose op te nemen.

11. Asperges zijn goed voor de zwangerschap.

De reden dat asperges nuttig zijn tijdens de zwangerschap, is vanwege foliumzuur. Deze voedingsstof helpt de foetus zich goed te ontwikkelen en vermindert het risico op geboorteafwijkingen. Zwangere vrouwen moeten elke dag ten minste 400 microgram foliumzuur innemen.

Van glutathion in deze groenten is bekend dat het de vruchtbaarheid verhoogt.

12. Asperges helpen de gezondheid van het gezichtsvermogen te verbeteren.

Vitamine A van asperges is goed voor de gezondheid van de ogen. Deze vitamine helpt het netvlies licht te absorberen. Het is ook een antioxidant, dus het kan andere problemen met het gezichtsvermogen, zoals maculaire degeneratie, voorkomen.

Asperges zijn rijk aan vitamine E en de krachtige antioxidanten luteïne en zeaxanthine. Vitamine E verbetert het gezichtsvermogen. Luteïne en zeaxanthine beschermen de ogen tegen ziekten zoals cataract en maculaire degeneratie.

13. Asperges kunnen katers verlichten.

De reden dat ik een kater heb, is dat ik mineralen en aminozuren verlies na het drinken.

De aminozuren van asperges beschermen de lever tegen gifstoffen en verlichten de onaangename effecten van katers.

14. Asperges kunnen de menstruatie verbeteren.

Tijdens de menstruatie voelen vrouwen zich moe en lusteloos. Vitamine B kan op dit moment nuttig zijn. Asperges zijn rijk aan vitamine B en kunnen bij dit probleem helpen.

Volgens een onderzoek wordt asperges medisch gebruikt om menstruatiestoornissen te behandelen. Er wordt gezegd dat het premenstrueel syndroom kan worden verlicht. Het is ook bekend dat asperges oestrogeen produceren en symptomen van de menopauze behandelen. Maar tot nu toe is er meer onderzoek nodig. Kijk alleen ter referentie.

15. Asperges kunnen helpen bij de behandeling van tuberculose.

Hoewel niet medisch bewezen, werden wortels van aspergeplanten vaak gebruikt als behandeling voor tuberculose. Omdat het echter een folk remedie is, zal iedereen die met tuberculose te maken heeft, zeker een arts moeten raadplegen.

16. Asperges helpen de gezondheid van de huid te verbeteren.

Het aanbrengen van asperge-extract op uw huid kan uw huid helpen. Het kan ook helpen bij de behandeling van acne. Vitamine C en E verbeteren ook de huidskleur. Vooral vitamine C voedt de huid en voorkomt uitdroging van de huid.