BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

BEN JIJ EEN VERBINDINGZOEKER IN DE NATUUR?

01-03-2023

Verbindingszoeker motieven 

De verbindingszoeker is een echte natuurliefhebber. Ze gaan vaak buiten op pad, meer dan anderen vaker dan eens per week. Dat deden ze ook al vóór corona, ze zijn door de lockdown niet vaker de natuur in gegaan. Integendeel, ze zijn juist minder vaak de natuur in gegaan, waarschijnlijk om de drukte te vermijden: drukte en activiteit hoort voor de verbindingszoekers niet per se bij de natuur. Verbindingszoekers gaan meestal met hun partner op pad, minder dan anderen met familie of gezin. Ze genieten van de natuur, van de gezonde en frisse buitenlucht. Ze vinden het lekker om er even helemaal uit te zijn en hun regio of streek te verkennen. Ze zoeken graag nieuwe plekken op, om nog meer van de natuur te kunnen genieten. Daarnaast geeft buiten zijn hen ook de mogelijkheid hun hobby uit te oefenen 

Verbindingszoeker en natuur 

Waardeert dit natuurtype bovengemiddeld: met name enthousiast over natuurlijk bos en heide. Maar ook riviernatuur en uiterwaarden, kleinschalig cultuurlandschap, dorpslandschap, veenweidegebied en open agrarisch landschap vinden ze vaker mooi dan andere leefstijlen. Kenmerken: wildernis, oernatuur, bosrijk en begroeid, goed toegankelijk met wegen en paden, heuvelachtig, weinig voorzieningen. Met wild en grote grazers. 

Wandelpaden: onverharde of smalle paden. Liever geen brede paden. Fietspaden: het liefst geen verhard pad waar auto's ook kunnen rijden, liever half verhard pad. De breedte van het pad maakt verbindingszoekers niet uit. 

Verbindingszoeker activiteiten & voorzieningen 

Verbindingszoekers zijn echte fans van wandelen en fietsen met de normale fiets of e-bike. Fietsen vinden ze het vaakst van alle leefstijlen (heel) leuk, voor wandelen delen ze die eerste plaats met de avontuurzoekers.  

Als ze gaan wandelen dan is dat meestal 30min – 2 uur, een willekeurig wandeltochtje of een gemarkeerde route en doen dit niet met een app of voor meerdere dagen.  

Fietsen doen ze het liefst minimaal 1-2 uur, niet minder. Een willekeurig stukje, of via knooppunten.  

Ook opvallend is hun enthousiasme over het spotten van vogels en wild: dat vinden ze leuker dan alle andere leefstijlen. Daarnaast laten ze graag de hond uit, houden ze van rustige waterrecreatie en bezoeken ze graag een natuurspeelbos met kinderen.  

Actievere activiteiten zoals mountainbiken/ wielrennen of hardlopen/ trailrunnen is niet echt iets voor de verbindingszoeker. Ook toeren met de auto of motor, of barbecueën en picknicken doen zij minder graag dan anderen.  

De aanwezigheid van een bezoekerscentrum, natuurlezing, observatiehut/ uitkijkpost en pleisterplaatsen waarderen ze sterk. Een waterspeelplaats of klimbos sluit minder goed aan bij hun behoeftes.  

Georganiseerde activiteiten vinden ze niet opvallend meer of minder interessant dan anderen, met de uitzondering van activiteiten als paintballen: dat vinden ze niet interessant.

Mediagebruik en regelen van een vakantie  

Verbindingszoekers vinden het heerlijk om een vakantie te regelen en zien het als voorpret.  

Ze leggen niet alles al maanden van te voren vast, veel kan ook prima op het laatste moment geregeld worden.  

Ze letten op de kosten, dus aanbiedingensites zijn een bron van inspiratie. Daarnaast kijken ze in kranten, reisgidsen en magazines. Vertrouwde aanbieders vinden ze fijn.  Ze komen graag terug als de accommodatie naar wens was. 

BRON: TOOLKIT NATUURBELEVING | RESULTATEN RECREANTENONDERZOEK 

Suggestie voor je weekendjeweg of vakantie.

GENIETEN VAN DE NATUUR EN ELKAAR
Leuk en sfeervol 4-persoons vakantiehuis dicht bij zee van Domburg. 
In Aagtekerke, op drie kilometer afstand van Domburg en op slechts 1,5 kilometer van het strand kunt u dit gezellige 4-persoons vakantiehuis huren. Het is sfeervol en comfortabel ingericht en ondanks dat het geschakeld is aan een gelijkaardige tweede vakantiehuis (ZE257), geeft het u alle privacy en rust om er van een heerlijke vakantie te genieten.
Aagtekerke op Walcheren is een relatief rustig dorp waar het heerlijk toeven is en men heerlijk van een rustige vakantie kan genieten. 

Walcheren leent zich uitermate goed voor het maken van lange fietstochten over de vele uitgezette fietsroutes welke u langs mooie natuurgebieden en pittoreske dorpjes leiden. In de omgeving kunt u heerlijke wandelingen maken en het strand staat dan weer garant voor vele uren waterpret.
Komt dus snel genieten van het strand, de zee, de natuur en rust door dit gezellige vakantiehuis te huren in Aagtekerke. Het is echt een aanrader!