BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

BEN JIJ EEN VERBINDINGZOEKER IN DE NATUUR?

01-03-2023

Verbindingszoeker motieven 

De verbindingszoeker is een echte natuurliefhebber. Ze gaan vaak buiten op pad, meer dan anderen vaker dan eens per week. Dat deden ze ook al vóór corona, ze zijn door de lockdown niet vaker de natuur in gegaan. Integendeel, ze zijn juist minder vaak de natuur in gegaan, waarschijnlijk om de drukte te vermijden: drukte en activiteit hoort voor de verbindingszoekers niet per se bij de natuur. Verbindingszoekers gaan meestal met hun partner op pad, minder dan anderen met familie of gezin. Ze genieten van de natuur, van de gezonde en frisse buitenlucht. Ze vinden het lekker om er even helemaal uit te zijn en hun regio of streek te verkennen. Ze zoeken graag nieuwe plekken op, om nog meer van de natuur te kunnen genieten. Daarnaast geeft buiten zijn hen ook de mogelijkheid hun hobby uit te oefenen 

Verbindingszoeker en natuur 

Waardeert dit natuurtype bovengemiddeld: met name enthousiast over natuurlijk bos en heide. Maar ook riviernatuur en uiterwaarden, kleinschalig cultuurlandschap, dorpslandschap, veenweidegebied en open agrarisch landschap vinden ze vaker mooi dan andere leefstijlen. Kenmerken: wildernis, oernatuur, bosrijk en begroeid, goed toegankelijk met wegen en paden, heuvelachtig, weinig voorzieningen. Met wild en grote grazers. 

Wandelpaden: onverharde of smalle paden. Liever geen brede paden. Fietspaden: het liefst geen verhard pad waar auto's ook kunnen rijden, liever half verhard pad. De breedte van het pad maakt verbindingszoekers niet uit. 

Verbindingszoeker activiteiten & voorzieningen 

Verbindingszoekers zijn echte fans van wandelen en fietsen met de normale fiets of e-bike. Fietsen vinden ze het vaakst van alle leefstijlen (heel) leuk, voor wandelen delen ze die eerste plaats met de avontuurzoekers.  

Als ze gaan wandelen dan is dat meestal 30min – 2 uur, een willekeurig wandeltochtje of een gemarkeerde route en doen dit niet met een app of voor meerdere dagen.  

Fietsen doen ze het liefst minimaal 1-2 uur, niet minder. Een willekeurig stukje, of via knooppunten.  

Ook opvallend is hun enthousiasme over het spotten van vogels en wild: dat vinden ze leuker dan alle andere leefstijlen. Daarnaast laten ze graag de hond uit, houden ze van rustige waterrecreatie en bezoeken ze graag een natuurspeelbos met kinderen.  

Actievere activiteiten zoals mountainbiken/ wielrennen of hardlopen/ trailrunnen is niet echt iets voor de verbindingszoeker. Ook toeren met de auto of motor, of barbecueën en picknicken doen zij minder graag dan anderen.  

De aanwezigheid van een bezoekerscentrum, natuurlezing, observatiehut/ uitkijkpost en pleisterplaatsen waarderen ze sterk. Een waterspeelplaats of klimbos sluit minder goed aan bij hun behoeftes.  

Georganiseerde activiteiten vinden ze niet opvallend meer of minder interessant dan anderen, met de uitzondering van activiteiten als paintballen: dat vinden ze niet interessant.

Mediagebruik en regelen van een vakantie  

Verbindingszoekers vinden het heerlijk om een vakantie te regelen en zien het als voorpret.  

Ze leggen niet alles al maanden van te voren vast, veel kan ook prima op het laatste moment geregeld worden.  

Ze letten op de kosten, dus aanbiedingensites zijn een bron van inspiratie. Daarnaast kijken ze in kranten, reisgidsen en magazines. Vertrouwde aanbieders vinden ze fijn.  Ze komen graag terug als de accommodatie naar wens was. 

BRON: TOOLKIT NATUURBELEVING | RESULTATEN RECREANTENONDERZOEK 

Suggestie voor je weekendjeweg of vakantie.

GENIETEN VAN DE NATUUR EN ELKAAR
Leuk en sfeervol 4-persoons vakantiehuis dicht bij zee van Domburg. 
In Aagtekerke, op drie kilometer afstand van Domburg en op slechts 1,5 kilometer van het strand kunt u dit gezellige 4-persoons vakantiehuis huren. Het is sfeervol en comfortabel ingericht en ondanks dat het geschakeld is aan een gelijkaardige tweede vakantiehuis (ZE257), geeft het u alle privacy en rust om er van een heerlijke vakantie te genieten.
Aagtekerke op Walcheren is een relatief rustig dorp waar het heerlijk toeven is en men heerlijk van een rustige vakantie kan genieten. 

Walcheren leent zich uitermate goed voor het maken van lange fietstochten over de vele uitgezette fietsroutes welke u langs mooie natuurgebieden en pittoreske dorpjes leiden. In de omgeving kunt u heerlijke wandelingen maken en het strand staat dan weer garant voor vele uren waterpret.
Komt dus snel genieten van het strand, de zee, de natuur en rust door dit gezellige vakantiehuis te huren in Aagtekerke. Het is echt een aanrader!

#NATUURALSRECEPT voor verbinding

De stijlzoeker is graag actief bezig in de natuur. Het meer standaard wandelen en fietsen doen zij uiteraard ook, maar minder dan gemiddeld. En als ze het doen, dan goed: lange afstanden, meerdaags. Ze zijn vaker dan gemiddeld actief en sportief bezig (mountainbiken, hardlopen) of zoeken de gezelligheid op (horeca, barbecue, waterrecreatie). Ook...

Rust en ontspanning, het hoofd leeg maken en drukte vermijden, dat zijn dé motieven van de inzichtzoekers om lekker de natuur in te gaan. Ze genieten van de natuur en het landschap; het liefst in al zijn ongereptheid. Vaak zijn deze recreanten wat ouder en ze benutten natuurbezoek ook om aan hun conditie en gezondheid te werken. Ook is er...

De rustzoeker komt uiteraard vooral voor de rust in een natuurgebied. Ze kunnen daar mooi de drukte vermijden en het hoofd even leeg maken en in alle stilte genieten van de natuur en het landschap. Lekker een tochtje wandelen of fietsen doen ze graag. Voorzieningen zijn niet noodzakelijk, hoewel soms best prettig natuurlijk. Maar het belangrijkste...

De verbindingszoeker is een echte natuurliefhebber. Ze gaan vaak buiten op pad, meer dan anderen vaker dan eens per week. Dat deden ze ook al vóór corona, ze zijn door de lockdown niet vaker de natuur in gegaan. Integendeel, ze zijn juist minder vaak de natuur in gegaan, waarschijnlijk om de drukte te vermijden: drukte en activiteit hoort voor...

Harmoniezoekers houden ervan om er even helemaal tussen uit te zijn. De frisse buitenlucht en het landschap/de natuur trekken hen aan, maar zij waarderen bovenal de gezelligheid en tijd met vrienden/familie. Ze vinden het belangrijk dat een natuurbezoek hen plezier oplevert. Als gezelligheidsdieren vinden harmoniezoekers het dan ook niet erg als...

Plezierzoeker motieven. Als de plezierzoeker de natuur in gaat, dan is dat zelden in zijn of haar eentje, en niet alleen om te genieten van het natuurschoon. Tijd in de natuur is tijd met vrienden en familie, voor gezelligheid. Tijdens de lockdown kwamen ze erachter dat je dat ook prima in de natuur kan doen. Plezier hebben, nieuwe plekken...

Heerlijke vakantiehuizen in Nederland, België en Duitsland