BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

BEN JIJ EEN PLEZIERZOEKER IN DE NATUUR?

28-02-2023

Plezierzoeker motieven. Als de plezierzoeker de natuur in gaat, dan is dat zelden in zijn of haar eentje, en niet alleen om te genieten van het natuurschoon. Tijd in de natuur is tijd met vrienden en familie, voor gezelligheid. Tijdens de lockdown kwamen ze erachter dat je dat ook prima in de natuur kan doen. Plezier hebben, nieuwe plekken ontdekken, avonturen beleven, dat willen ze. Net als activiteiten ondernemen, reuring, spelen met de kinderen en dan tot slot nog even een terrasje pakken. Hoe die natuur er dan precies uit ziet, dat maakt ze niet zo gek veel uit. En is het iets verder reizen? Dat vinden ze ook niet erg. 

Plezierzoeker en de natuur. 

Waardeert dit natuurtype bovengemiddeld: vaker dan andere leefstijlen neutraal over natuurtypen, maar open agrarisch landschap vinden ze wel echt minder aantrekkelijk. Kenmerken: bewegwijzering is niet zo belangrijk, horeca en prullenbakken juist wel. 

Graag natuur met veel voorzieningen. Wandelpaden: liefst verhard óf onverhard, maar halfverhard vinden ze minder fijn. Fietspaden: liever geen brede of verharde paden. 

Plezierzoeker activiteiten & voorzieningen• 

Plezierzoekers zijn niet de grootste fans van 'normaal' fietsen, maar zitten des te liever op de mountainbike of wielrenfiets. Of ze trekken de hardloopschoenen aan voor een rondje door het bos.  

Waterrecreatie doen ze graag, zowel rustig als actief. Met een barbecue of picknick erbij is het een mooie dag. 

Vroeg opstaan om wild te spotten? Daar maak je de plezierzoeker niet blij mee. • Wandelen of fietsen (met normale fiets) doen ze graag wat korter dan anderen: 1-2 uur wandelen of 30 min-1 uur fietsen. 

Ze wandelen graag met een app. Als ze gaan fietsen, dan liever geen routes of dagje met stops om plekken te bezoeken. Als plezierzoekers met kinderen de natuur in gaan dan passen ze de dag op hen aan, al ondernemen ze vaak wel dezelfde activiteiten. Ze kiezen bijvoorbeeld een kortere route.

Mediagebruik en regelen van een vakantie. 

Plezierzoekers laten zich graag verrassen, al betekent dat niet dat ze altijd last minute op pad gaan. Plezierzoekers zijn bij het boeken minder kritisch dan de andere leefstijlen.  Ze vinden het een sport om de beste aanbieding te vinden. Dat is meteen een bron van inspiratie. Andere manieren om inspiratie te vinden voor de vakantie zijn familie, vrienden, of kennissen, social media, boekingswebsites en sites met reisinformatie. 

BRON: TOOLKIT NATUURBELEVING | RESULTATEN RECREANTENONDERZOEK 

Suggestie voor je weekendjeweg of vakantie

Over dit natuurhuisje

Even terug trekken, even rusten in dit natuurhuisje, aan de rand van Epe verscholen in t bos een heerlijk houten natuurhuisje voorzien van alles wat je maar denkt nodig te hebben: gezellige kamer, complete keuken, slaapkamertje met een heerlijk ruim bed, douche en wc, cv installatie en een houtkacheltje welke je heerlijk kunt stoken tijdens de donkere gezellige dagen. Een ruime eigen tuin 800 m2 met heerlijke buitenplekjes, stilte, geuren, kleuren, natuur zo dicht bij. Verhuur per langweekend, midweek of week. 

Dit alles bij Centrum voor Bewust-Zijn Spirit of Eden in Epe, in overleg zijn er mogelijkheden voor satsang, meditatie, hartsont-moetingen en of creatieve levenskunst. Eigen parkeerplaats, ruimte om je fietsen te stallen. Uiteraard houden we rekening met alle corona maatregelen, contactloos inchecken ook altijd mogelijk.........Voel je vrij......

Natuur en Omgeving

Epe, een gezellig dorp midden in de bossen van de Veluwe, heerlijk wandelen en dwalen door de bossen en de prachtige hei, of gewoon eindeloos fietsen door de bossen, genietend van de stilte, de geuren, de bomen en ontmoet op onverwachte momenten een zwijn, een edelhert of de roep van een uil, tja wat een dierenrijk om ons heen. 

Of wandelend naar t dorp, even een boodschapje halen of winkelen en of een van de vele gezellige restaurants met terrasjes bezoeken. Of met de fiets naar Vierhouten, Hattem, wellnesscentrum de Veluwse Bron, de rivier de IJssel, t Heerder strand om te zwemmen......t ligt allemaal om de hoek..... Voel je vrij......

#natuuralsrecept voor je #plezier