BOEKENTIP VAN DE WEEK

Samenvatting

We worden gebombardeerd met goede adviezen over gezond leven en vinden een sportschool op elke hoek van de straat. Toch lukt het de meeste mensen niet om een gezonde leefstijl aan te houden. Waarom niet? Omdat iets moeten niet werkt, tenminste niet op lange termijn.

Gezond leven begint in je hoofd, daar is psychologe Heidi Stiegelis rotsvast van overtuigd. Ze laat in dit boek zien waarom de meeste initiatieven om gezonder te leven meestal bij goede bedoelingen blijven. Ze introduceert vervolgens het Vat van Zelfwaardering en Kleine Goede Daden (KGD's) als praktische tools om wel op lange termijn die keuzes te maken die je gezonder en gelukkiger maken.

Haar methode, die je zonder moeite kunt volhouden, hielp al vele duizenden mensen op weg naar een gezonde leefstijl. Ben jij de volgende?

Dit boek geeft je inzichten over je gedrag en brengt je op een positieve en haalbare manier dichter bij jezelf. 


Samenvatting boek.

We raken met zijn allen steeds meer vervreemd van de natuur en dat voelt niet goed. Agnes van den Berg, wetenschapper en pionier op het gebied van onderzoek naar natuurbeleving en gezondheid, geeft in het boek haar visie op hoe je op een diepere manier verbinding kunt maken met de natuur. 

Vanuit de wetenschap, maar ook vanuit haar eigen ervaring. Op een nuchtere toon neemt ze je mee op haar zoektocht naar de spirituele betekenis van natuur voor mensen. 

Een – met wetenschappelijke feiten onderbouwd – licht en vermakelijk boek over een best wel zwaar onderwerp. 

Het is geschreven voor iedereen die zichzelf niet direct als bomenknuffelaar ziet, maar toch wel op een meer betekenisvolle manier met natuur bezig wil zijn in het dagelijks leven. 

Met een voorwoord van natuurjournalist Kirsten Dorrestijn. De humorvolle, rake schetsen van Lotte Klaver onderstrepen de luchtige toon van het boek. 

Trefwoorden: natuur, natuurbeleving, natuur en gezondheid, natuur en spiritualiteit, verstilling, verbinding, verwondering, mens en natuur. 

BESTEL NU! MORGEN IN HUIS.